dijous, 26 de febrer del 2015

Verba, non facta a la Bisbal d'Empordà

La Bisbal d'Empordà, vestíbul del Mundial. Presentació de Verba, non facta i de les parelles lingüístiques. Nous catalans originaris de l'Àfrica, d'Amèrica del Sud i d'altres indrets d'Europa llegeixen contes del llibre, cadascú amb el seu accent, amb la seva cantarella, amb el seu color. El català garanteix la integració, cohesiona, uneix. Qui ha dit que les llengües són una barrera?

Entrevista a Ràdio Bisbal.

diumenge, 22 de febrer del 2015

Verba, non facta representat a Sabadell

Gràcies, gràcies, gràcies i gràcies. Gràcies per omplir l'Àgora. Gràcies per compartir amb nosaltres les històries de Verba, non facta. Gràcies pel caliu amb què ens heu acollit. Gràcies, en definitiva, per deixar-vos endur per l'absurd, l'amor i la revolta. Gràcies. No puc dir res més.

Entrevista a Ràdio Sabadell.

dijous, 19 de febrer del 2015

El bilingüisme no nacionalista

Els de Ciudadanos diuen que no són nacionalistes i que defensen el bilingüisme. Però els seus actes són plens de banderes espanyoles, es filtren converses seves en què parlen d'arraconar el català i, per si en queda algun dubte, suprimeixen la llengua del seu web. Ai, els espanyolistes. Ni tan sols saben dissimular.

dimarts, 17 de febrer del 2015

L'aventura del català, a Mollerussa

Dijous vaig anar a Barcelona a fer d'escriptor i ahir a Mollerussa a fer de dinamitzador lingüístic. I no sé què m'agrada més. Tot i que, ben pensat, potser no em cal triar. Tot forma part d'una mateixa passió desbocada envers les lletres, la llengua, el país. I les passions no cal mesurar-les, oi?

divendres, 13 de febrer del 2015

Verba, non facta a Barcelona

Anar a la Vila de Gràcia a presentar Verba, non facta i que entre els assistents hi hagi parents, coneguts, bones amigues, amigues d'aquestes amigues i fins i tot un vell company d'escola que feia anys que no ens vèiem. Ah, i de cirereta, la filla del gran Francesc Candel. Només per moments així ja val la pena ser escriptor.

dimarts, 3 de febrer del 2015

Verba, non facta, el muntatge

A Verba, non facta parlo del món que ens envolta i del nostre paper a l’hora de canviar-lo. Enric Larreula, referint-se a aquests contes, diu que "són per llegir-los i rellegir-los a poc a poc, perquè en la brevetat de la seva estructura s’hi amaga una idea densa i contundent, potser irònica, potser absurda, potser poètica, potser filosòfica, i sempre intel·ligent, que cal copsar i assaborir lentament, tal com s’assaboreixen les coses exquisides i difícils de trobar." Per compartir-los amb vosaltres, en directe, n'hem preparat una lectura dramatitzada amb acompanyament musical. Un muntatge amb què ens endinsarem en un univers on la línia que separa la realitat i l'onirisme és més fina del que ens pensem. I és que, a voltes, les paraules compten més que no pas els fets. A voltes, verba, non facta. Esperem que el gaudiu.

Nota: en teniu tota la informació en aquest enllaç. I, si ho voleu, ja podeu reservar les entrades al 609 79 01 76!