dimecres, 30 de novembre del 2016

I si parlem català a Ordal?


Gràcies, Neus Arnan, per organitzar-me aquesta mini gira pel Penedès per presentar I si parlem català? Ha estat un plaer. Dilluns, després de Can Rossell, cap a Ordal.

dimarts, 29 de novembre del 2016

I si parlem català a Can Rossell?


Presentar I si parlem català? al Cap i Casal o presentar-lo a un poble de menys de cent habitants. I a tot arreu veure-hi la mateixa passió per la llengua. Ahir, a Can Rossell, a Subirats.

divendres, 25 de novembre del 2016

Prestatge

Ahir vam parlar de biblioteques i la paraula que vaig triar va ser prestatge, una paraula que ve del llatí parastatĭcum, i aquesta del grec parastatikós, que vol dir que és un lloc destinat a exposar. Prestatges que exposen llibres. I llibres que exposen mons sencers.

Podeu escoltar-ho aquí.

dimecres, 23 de novembre del 2016

Verba, non facta de nou a Mataró o I si parlem català a Mataró?


Alumnes de català prenent nota per un treball, una noia colombiana que fa mig any que viu a Catalunya i que parla un català perfecte, una noia que t'atura pel carrer i que et diu que ha hagut de marxar a mitja presentació però que vol el llibre. Ahir a Mataró, presentant Verba, non facta i I si parlem català? Gràcies al CNL del Maresme per comptar amb mi.

Ressenya de Verba, non facta a La Mañana.



dimarts, 22 de novembre del 2016

I si parlem català a Sitges?


Sí, ahir plovia a Sitges, però no era aigua el que queia. Plovien paraules. I va ser tot un plaer ser de nou a la biblioteca Josep Roig i Raventós amb els amics del CNL per presentar I si parlem català?

La presentació al blog del CNL.

dissabte, 19 de novembre del 2016

Parlant de llengua


Quan et conviden a sopar perquè parlis de la llengua i coneixes persones encantadores i la conversa flueix i intercanvies opinions i somriures i t'adones que sí, que la força d'aquest país és la seva gent, gent apassionada i somiadora que vol una societat millor. Gràcies, amics del Casal Pare Sallarès, per haver-me acollit tan bé.

divendres, 18 de novembre del 2016

Verba, non facta a Blanes o I si parlem català a Blanes?


Dimecres vaig presentar Verba, non facta i I si parlem català? a l'acte d'inauguració del curs del voluntariat per la llengua a Blanes, i La Mañana, el principal diari de Ponent, va publicar aquesta entrevista. D'est a oest parlant de llengua i explicant contes.


dimecres, 16 de novembre del 2016

Verba, non facta a Montmeló o I si parlem català a Montmeló?


Una de les curiositats lingüístiques que explico sovint a les presentacions d'I si parlem català? és la del vi negre. Sí, nosaltres el veiem negre, però els francesos el veuen rouge i els anglesos red. És a dir, vermell. I ahir, a Montmeló, presentant aquest llibre i Verba, non facta, la curiositat es va convertir en realitat, i van regalar-me'n un parell d'ampolles. Gràcies per una acollida tan càlida.

Ressenya del llibre a Versos.cat.

diumenge, 13 de novembre del 2016

I si parlem català a Castellar del Vallès?


"Gràcies per fer-me veure que el català també és la meva llengua", em diu un assistent castellanoparlant al final de la presentació d'I si parlem català? a Castellar. Comentaris així compensen tota la feina. Moltes mercès a Ràdio Castellar per entrevistar-me i a la CAL, Cal Gorina i la Biblioteca Antoni Tort per deixar-me compartir l'aventura del català. 

Notícia a L'Actual.

dissabte, 12 de novembre del 2016

I si parlem català a Sant Joan Samora?


Això del català desperta passions. Fins i tot els gossos vénen a les presentacions. Dimecres, després de Sant Llorenç, presentant I si parlem català? a Sant Joan Samora.

divendres, 11 de novembre del 2016

Imaginació

Ahir havíem de parlar de joguines i la paraula que vaig triar va ser imaginació. Perquè amb la imaginació podem, també, replantejar la societat.

Si us ve de gust, podeu escoltar-lo aquí.

dijous, 10 de novembre del 2016

I si parlem català a Sant Llorenç d'Hortons?


"Tendrías que hablar en catalán!", li diu una assistent catalanoparlant a una altra castellanoparlant. Així, en castellà. Demanem una cosa i en fem una altra. Ai, els catalans...! Ens agrada tant la llengua que no pensem a parlar-la. Una presentació entrenyable d'I si parlem català?

Ressenya del llibre a la Directa:

dimecres, 9 de novembre del 2016

Presentant Nit de Reis a Sabadell


Un dia em van trucar els Reis de l'Orient -sí, en Melcior, en Gaspar i en Baltasar- i em van demanar que escrivís un conte explicant el primer cop que havien vingut a Sabadell a portar els regals. I amb una il·lusió immensa vaig escriure Nit de Reis a Sabadell, un conte que avui hem presentat al Vapor Pissit, al rovell de l'ou del Sabadell industrial, que serà repartit arreu de la ciutat i que servirà de fil conductor de la propera cavalcada i d'una bona pila d'actes. Un honor dels indescriptibles.

A Nació Digital Sabadell.

A ISabadell.cat.

A Ràdio Sabadell.

A Sabadell Notícies.

dissabte, 5 de novembre del 2016

I si parlem català a la Bisbal d'Empordà?



Voltes pel territori i t'adones de les ganes de la gent de tenir una llengua normal en un país millor. I els tribunals que diguin el que vulguin. Ahir, a la Bisbal d'Empordà, presentant I si parlem català? Gràcies, Dolors i Sandra del CNL, per convidar-me. Gràcies, Carles, per presentar-me amb les paraules amb què vas fer-ho. Gràcies, Manel i Joaquima, per l'entrevista a Ràdio Bisbal. Gràcies, Jordi i Carme, per ser-hi. I mercès a tots plegats per acollir-me sempre tan bé.

Entrevista a Ràdio Bisbal.

divendres, 4 de novembre del 2016

Verba, non facta a la Garriga o I si parlem català a la Garriga?



Entrevista a Ràdio Silenci
Diuen que els homes no podem fer dues coses alhora. Però jo, ahir, a la Garriga, ho vaig fer. Vaig explicar contes i vaig parlar del català. Verba, non facta i I si parlem català? Ep, i va ser un plaer! Gràcies, amigues del Voluntariat per la Llengua.

Ressenya del llibre a L'Escletxa.

dijous, 3 de novembre del 2016

Marines soledats, de Joan Oliver

Orgullós de Sabadell, una ciutat que hem omplert d'actes de tota mena per commemorar l'Any Joan Oliver. Per exemple, Marines soledats, una lectura basada en poemes i en cartes que l'autor va escriure des de l'exili. Ha estat tot un plaer poder participar en la tria dels textos.