Pàgines

dilluns, 30 de juliol del 2018

El conte i la llengua

Quan el Diari de Sabadell et fa una entrevista i parleu de llengua, de literatura, de feminisme i d'aquest país que volem lliure i tot d'amics et diuen que l'han llegida i la comparteixen i t'adones que sí, que Sabadell és Sabadell.


dimecres, 25 de juliol del 2018

Parlant dels hàbits lingüístics

El passat més de juny em van convidar a Ràdio Estel a parlar dels hàbits lingüístics dels catalans. Si us ve de gust escoltar les reflexions que vaig compartir amb en Daniel Ruiz-Trillo, podeu fer-ho en aquest enllaç.

dilluns, 16 de juliol del 2018

Però saps que sí a Castellterçol



Quanta màgia en un vespre de Castellterçol. Però saps que sí al 3r Cicle de Contes Grans a la Poua. Gràcies per convidar-nos-hi. I per la feina inesgotable que feu a favor del conte.

dijous, 12 de juliol del 2018

Contes que volen


El passat 17 de juny diverses entitats de Sabadell van pujar a la Mola per exigir l'alliberament dels presos polítics i, durant l'acte, la Salut va llegir el meu conte Lliure, escrit per al blog Que la cultura ho inundi tot! I aquell mateix dia en Manel Aljama, de Ràdio Llibre, va llegir el conte Verba, non facta, de Roba estesa, en el seu programa dedicat a l'agrupació d'editors independents Llegir en català. El podeu escoltar aquí. Per si en teníeu cap dubte, els contes volen.

divendres, 6 de juliol del 2018

Autors i lectors a les aules

Autors a les aules és arribar-te a un institut de Viladecans a parlar del conte, aquest gènere tan poc conegut (i tan poc valorat!), i que els alumnes t’escoltin atentament, et facin preguntes i algun d’ells et digui que li agradaria ser escriptor. Autors a les aules és anar a Ripoll i, abans d’entrar a l’aula de l’escola d’adults, veure tota una paret decorada amb contes teus, i que tot seguit els assistents, un mosaic d’alumnes de català, joves que han decidit tornar a estudiar, nouvinguts de països llunyans i persones amb necessitats especials, s’endinsin plegats en les històries que has vingut a compartir. Autors a les aules és fer cap a Barberà del Vallès, la capital catalana del microconte gràcies a la fantàstica Microbiblioteca, per gaudir d’un gènere que pas a pas va fent-se un lloc. Autors a les aules és ser a Sabadell, amb alumnes de català de procedències diverses, i descobrir plegats noves interpretacions d’uns contes que has escrit i que ells han treballat a l’aula.
El programa Autors a les aules és això i molt més. Per als alumnes, una oportunitat per descobrir nous autors, per endinsar-se en la seva obra, per conèixer-los personalment i, així, acostar-se una mica més al món de la literatura; per als autors, una porta oberta per entrar en contacte directe amb els lectors, transmetre’ls la seva passió, compartir una bona conversa i, també, aprendre, aprendre d’aquells que s’han fet seu el llibre. Ja ho diuen, que tota obra és mig de qui la crea i mig de qui en gaudeix. Per a tot escriptor, doncs, sentir de primera mà aquesta meitat que hi aporten els lectors és tot un luxe. I poques iniciatives ho permeten fer amb tanta complicitat com el programa de la Institució de les Lletres Catalanes.
Un país que llegeix és un país més obert, més crític, més compromès. En definitiva, un país més lliure. I dur els llibres –i els autors!– a l’aula és la millor invitació que hi pot haver en aquest sentit. Qui voldria desaprofitar-la?


Lletres Catalanes, 25 de maig de 2018

També podeu llegir-lo al web de la Institució de les Lletres Catalanes.