Què us proposo?


Conferència L’aventura del català

Des del 2013 imparteixo la conferència L’aventura del català, una xerrada d’una hora de durada en què parlem de la diversitat lingüística i de la importància dels nostres hàbits lingüístics individuals en el procés de normalització del català. L’he impartida a aules d’extensió universitària i a escoles de català, tot i que està pensada per a tot tipus de públic.

Muntatge Paraules mogudes

Paraules mogudes és un muntatge literari i musical a mitges amb el cantautor Un tal Pere en què parlem de la necessitat de fer coses i de fer-les de maneres diferents, per aprendre’n, per gaudir-ne, per reivindicar i per transformar. El vam estrenar el juliol del 2016 en el marc del festival sabadellenc 30 nits i més i ja l'hem fet a una pila de poblacions. Té una durada estàndard d’una hora i mitja. En teniu més informació al web d'Un tal Pere.


Presentació del llibre I si parlem català?

I si parlem català? és el títol del llibre que vaig publicar amb Tallers per la Llengua el setembre de 2016, un recorregut amè pels nostres hàbits lingüístics i per la influència que tenen en l'ús social del català, un llibre que vol esperonar els parlants a usar la llengua amb plena comoditat i normalitat.

Autors a les aules

El programa Autors a les aules és una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes que permet acostar la literatura als alumnes de les escoles i instituts del país. Hi prenc part des del curs 2016-17 amb els reculls de contes Ni ase ni bèstiaVerba, non facta i Roba estesa, adients per estudiants d’ESO, batxillerat i adults.


Presentació del llibre Roba estesa

Roba estesa és el títol del recull de contes que he publicat el 2017 amb Voliana Edicions, un llibre que ens parla de somnis i de revolucions, de l'amor i de l'absurd, del compromís i del lliure pensament, de l'ofec d'una societat tancada i de l'aire que entra per les finestres obertes. Les presentacions són una combinació de reflexions literàries i lectura de contes.


Muntatge Però saps que sí

Però saps que sí és un muntatge basat en els contes del llibre Roba estesa i amb l'acompanyament musical de Maria Rovira Lluelles. L'hem estrenat l'octubre del 2017 a la Jornada del Microrelat en Català, celebrada a Barberà del Vallès. Té una durada d'una hora.Si voleu més informació de cap d'aquestes propostes, podeu escriure'm aquí.

2 comentaris:

  1. Hola David, t'escric des de Núvol, el digital de cultura. Voldria parlar amb tu. Em pots escriure a info@nuvol.com? Gràcies

    ResponElimina
  2. David, l'enhorabona pel teu treball i versatilitat, i especialment pel teu llibre de sabadellenquismes. Sóc Tomàs Pladevall, un ceballut de la gris Manchester catalana del 1946, que vaig canviar el fabriquejar per la direcció de fotografia cinematogràfica i la il·luminació de teiatro. M'agradaria posar-me en contacte amb tu, per fer-te arribar un enllaç a GDrive, on hi tinc penjat un treball terminològic de circulació restringida sobre el Sabadell dels anys cinquanta als setanta. A SABADELL MALNOMS_ETC, a més d'una vintena de planes amb malnoms de persona, hi ha malnoms d'establiments, institucions, vies públiques i col·lectius ciutadans; i fins les 138 planes actuals (work in progress) amb mots, ditxos i deformacions sabadellenques; mots i expressions de moda; pesonal, oficis i costums dels anys cinquanta; i costums i vivències dels seixanta. Uf! Vaig tenir la ideia de començar-ne la recopilació l'any 1963, ajudat pel Tatum i altres amics dels seixanta, ampliats actualment fins a 18 col·laboradors. Només hi faltes tu (si es que a casa meva és casa vostra, si és que hi ha cases d'algú). Per xò m'agradaria fer canvis de cromos. Si et sembla bé díga'm alguna cosa a tomaspladevall@gmail.com i et passo l'enllaç. Gràcies

    ResponElimina