Què us proposo?

Presentacions de llibres

I si parlem català? (Tallers per la Llengua, 2016) és un recorregut amè per la diversitat lingüística i pels nostres hàbits lingüístics i la influència que tenen en l’ús social del català. Un llibre que vol esperonar els parlants a fer servir la llengua amb plena normalitat i comoditat. Ha estat presentat a més d’una trentena de poblacions i ha arribat a la segona edició.

Roba estesa (Voliana, 2017) és un recull de contes que ens parlen de somnis i de revolucions, de l'amor i de l'absurd, del compromís i del lliure pensament, de l'ofec d'una societat tancada i de l'aire que entra per les finestres obertes. Les presentacions són una combinació de reflexions literàries i lectura de contes i ha estat feta a gairebé una vintena de poblacions. El llibre compta amb una guia didàctica per treballar-lo a les aules de secundària, batxillerat i d'escoles d'adults. Enguany se n’ha publicat la tercera edició.

Ciutat de paraules (Mercurial Indigo, 2017) és un compendi de les paraules autòctones de Sabadell, els sabadellenquismes, aquells mots que doten de personalitat la ciutat. El llibre compta amb il·lustracions de l’estudi Mercurial Indigo, ha estat presentat a diversos espais de Sabadell i ha arribat a la tercera edició.

I si expliquem un conte? (Hi Som, 2018) és un recull de microcontes nous o publicats en algun dels meus llibres anteriors i vol ser una reivindicació del gènere. Compta amb il·lustracions de la Sílvia Morilla i a les presentacions, que ja s’han fet a diverses poblacions, autor i il·lustradora llegeixen i dibuixen els contes. Una part dels beneficis de les vendes van destinats a l’associació Hi Som, que treballa amb persones amb necessitats especials i risc d’exclusió social.


Les sabates esblanades (La Llar del Lllibre, 2019) és una novel·la per a nens i nenes de cicle mitjà i superior de primària que té com a objectiu donar a conèixer la ciutat de Sabadell tot fent una passejada per la seva història i el seu paisatge urbà. Compta amb il·lustracions de la Sílvia Morilla, que també participa a les presentacions, i amb una guia didàctica que permet treballar-la a l'aula. Actualment va per la tercera edició.

Conferències

L’aventura del català (des del 2013) és una conferència en què parlem de la diversitat lingüística i de la importància dels nostres hàbits lingüístics individuals en el procés de normalització del català. L’he impartida a aules d’extensió universitària i a escoles de català, tot i que està pensada per a tot tipus de públic.

Autors a les aules (des del curs 2016-17) és una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes que vol apropar la literatura i els autors a les escoles i instituts. Hi participo parlant dels meus llibres de contes (Ni ase ni bèstia, Verba, non facta, Roba estesa i I si expliquem un conte?) o del conte com a gènere. El format de les trobades s’adapta a les necessitats del centre.

I si expliquem un conte? (des del 2018) és una conferència en què parlo del conte, un gènere literari que també va adreçat als adults i que és poc conegut i, sovint, infravalorat. La conferència inclou la lectura d’alguns contes. És una conferència pensada per a tots els públics.

De vins i de mots (des del 2019) és una conferència pensada per maridar la llengua i la literatura amb el vi. A través de contes, ens endinsem en el món del vi per descobrir-ne el lèxic genuí i un bon feix de curiositats lingüístiques. La proposta ha sorgit de la iniciativa Bibilioteques amb DO, impulsada per la xarxa de biblioteques.


Muntatges escènics

Paraules mogudes (des del 2016) és un muntatge literari i musical amb el cantautor Un tal Pere en què parlem de la necessitat de fer coses i de fer-les de maneres diferents, per aprendre’n, per gaudir-ne, per reivindicar i per transformar. El vam estrenar en el marc del festival sabadellenc 30 nits i més i l'hem fet a una dotzena d’espais. Té una durada d’una hora i mitja i en teniu més informació al web d'Un tal Pere.

Però saps que sí (des del 2017) és un muntatge basat en els contes del llibre Roba estesa i amb l'acompanyament musical de Maria Rovira Lluelles. El vam estrenar a la Jornada del Microrelat en Català, celebrada a Barberà del Vallès, i l’hem fet en una desena de poblacions. Té una durada d'una hora.


Si voleu més informació de cap d'aquestes propostes, podeu escriure'm aquí.

4 comentaris:

 1. Hola David, t'escric des de Núvol, el digital de cultura. Voldria parlar amb tu. Em pots escriure a info@nuvol.com? Gràcies

  ResponElimina
 2. David, l'enhorabona pel teu treball i versatilitat, i especialment pel teu llibre de sabadellenquismes. Sóc Tomàs Pladevall, un ceballut de la gris Manchester catalana del 1946, que vaig canviar el fabriquejar per la direcció de fotografia cinematogràfica i la il·luminació de teiatro. M'agradaria posar-me en contacte amb tu, per fer-te arribar un enllaç a GDrive, on hi tinc penjat un treball terminològic de circulació restringida sobre el Sabadell dels anys cinquanta als setanta. A SABADELL MALNOMS_ETC, a més d'una vintena de planes amb malnoms de persona, hi ha malnoms d'establiments, institucions, vies públiques i col·lectius ciutadans; i fins les 138 planes actuals (work in progress) amb mots, ditxos i deformacions sabadellenques; mots i expressions de moda; pesonal, oficis i costums dels anys cinquanta; i costums i vivències dels seixanta. Uf! Vaig tenir la ideia de començar-ne la recopilació l'any 1963, ajudat pel Tatum i altres amics dels seixanta, ampliats actualment fins a 18 col·laboradors. Només hi faltes tu (si es que a casa meva és casa vostra, si és que hi ha cases d'algú). Per xò m'agradaria fer canvis de cromos. Si et sembla bé díga'm alguna cosa a tomaspladevall@gmail.com i et passo l'enllaç. Gràcies

  ResponElimina
 3. Hola David, sóc la Natalia Guerrero, una estudiant de 3r de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona. Faig una assignatura de Periodisme Cultural i com a treball de curs ens han proposat fer una entrevista de perfil a algú del món de la cultura. He estat estudiant una mica la teva trajectòria professional i, veient que ets de Sabadell, m'interessa molt el teu perfil per fer l'entrevista. Si pots m'agradaria parlar amb tu, si et sembla bé la idea pots contactar amb mi a través d'aquest correu: natagm.13.11@gmail.com. Gràcies per avançat!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola, Natalia. Et vaig enviar un correu però no sé si el vas rebre. Si no el tens, dóna'm el teu telèfon i ens fem un truc. Merci!

   Elimina