Què us proposo?

Presentacions de llibres

La revolta de Cramòvia i altres contes (Voliana Edicions, 2020) és un recull de contes que ens parlen de grans revoltes però, sobretot, de les petites revoltes quotidianes, aquelles que ens fan ser qui som i, alhora, qui no som. Tot plegat amb el rerefons de Cramòvia, un país potser, i només potser, inventat.

Conferències

I si expliquem un conte? (des del 2018) és una conferència en què parlo del conte, un gènere literari que també va adreçat als adults i que és poc conegut i, sovint, infravalorat. La conferència inclou la lectura d’alguns contes. És una conferència pensada per a tots els públics.

De vins i de mots (des del 2019) és una conferència pensada per maridar la llengua i la literatura amb el vi. A través de contes, ens endinsem en el món del vi per descobrir-ne el lèxic genuí i un bon feix de curiositats lingüístiques. La proposta ha sorgit de la iniciativa Bibilioteques amb DO, impulsada per la xarxa de biblioteques.

Activitats a l'aula

Autors a les aules (des del curs 2016-17) és una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes que vol apropar la literatura i els autors a les escoles i instituts. Hi participo parlant tant dels meus llibres de narrativa com dels d'assaig lingüístic. El format de les trobades s’adapta a les necessitats del centre.

Muntatges escènics

Vila & Vila i la cadira (des del 2019) és un muntatge que vesteix la paraula nua però ho fa amb discreció i, alhora, amb passió. Amb tocs de dansa i amb tocs d'interpretació, amb gestos subtils i amb expressions desbocades. Perquè quan Vila i Vila es troben, l'absurd ocupa l'escena i ens costa distingir la realitat de la ficció, la quotidianitat de l'onirisme. El muntatge, basat en contes propis i amb la participació de la ballarina i coreògrafa Laia Vila, és una producció de la companyia Petit Món.

L'hivern a Cramòvia (des del 2020) és el punt de trobada dels meus contes i les cançons d'Un tal Pere, un viatge oníric a un món de revoltes, somriures, cultura i amor, el lloc on espurnegen els nostres somnis.

A banda d'aquestes propostes, des de Llenguaferits també oferim diversos formats. Si en voleu saber més, podeu contactar amb mi aquí.

4 comentaris:

 1. Hola David, t'escric des de Núvol, el digital de cultura. Voldria parlar amb tu. Em pots escriure a info@nuvol.com? Gràcies

  ResponElimina
 2. David, l'enhorabona pel teu treball i versatilitat, i especialment pel teu llibre de sabadellenquismes. Sóc Tomàs Pladevall, un ceballut de la gris Manchester catalana del 1946, que vaig canviar el fabriquejar per la direcció de fotografia cinematogràfica i la il·luminació de teiatro. M'agradaria posar-me en contacte amb tu, per fer-te arribar un enllaç a GDrive, on hi tinc penjat un treball terminològic de circulació restringida sobre el Sabadell dels anys cinquanta als setanta. A SABADELL MALNOMS_ETC, a més d'una vintena de planes amb malnoms de persona, hi ha malnoms d'establiments, institucions, vies públiques i col·lectius ciutadans; i fins les 138 planes actuals (work in progress) amb mots, ditxos i deformacions sabadellenques; mots i expressions de moda; pesonal, oficis i costums dels anys cinquanta; i costums i vivències dels seixanta. Uf! Vaig tenir la ideia de començar-ne la recopilació l'any 1963, ajudat pel Tatum i altres amics dels seixanta, ampliats actualment fins a 18 col·laboradors. Només hi faltes tu (si es que a casa meva és casa vostra, si és que hi ha cases d'algú). Per xò m'agradaria fer canvis de cromos. Si et sembla bé díga'm alguna cosa a tomaspladevall@gmail.com i et passo l'enllaç. Gràcies

  ResponElimina
 3. Hola David, sóc la Natalia Guerrero, una estudiant de 3r de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona. Faig una assignatura de Periodisme Cultural i com a treball de curs ens han proposat fer una entrevista de perfil a algú del món de la cultura. He estat estudiant una mica la teva trajectòria professional i, veient que ets de Sabadell, m'interessa molt el teu perfil per fer l'entrevista. Si pots m'agradaria parlar amb tu, si et sembla bé la idea pots contactar amb mi a través d'aquest correu: natagm.13.11@gmail.com. Gràcies per avançat!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola, Natalia. Et vaig enviar un correu però no sé si el vas rebre. Si no el tens, dóna'm el teu telèfon i ens fem un truc. Merci!

   Elimina