Pàgines

dijous, 2 de gener del 2014

Models d'estat


Baix perfil democràtic. Monarquia amb immunitat legal. Nul·la separació entre els poders executiu, legislatiu i judicial. Nepotisme. Classe política desacreditada. Corrupció. Supeditació dels interessos socials als interessos econòmics de les oligarquies. Rescat d’entitats financeres privades amb diner públic. Privatitzacions. Projecció d’infraestructures d’escassa utilitat. Incompliment d’acords. Manipulació de les xifres dels fluxos fiscals entre territoris. Estrangulament econòmic d’administracions locals amb finalitats polítiques. Recentralització administrativa. Despesa militar a l’alça. Precarització dels contractes laborals. Destrucció premeditada de l’estat del benestar. Retallades socials. Llei de l’avortament retrògrada. Impost desorbitat sobre la cultura. Ús dels mitjans de comunicació per generar odi interterritorial. Monolingüisme actiu i lingüicidi. Ús electoral de l’anticatalanisme. Nacionalisme banal. Llei d’educació neofranquista. Adoctrinament ideològic. Negacionisme històric. Enaltiment del feixisme i del nazisme. Negació del dret d’autodeterminació dels pobles. Nul·la credibilitat internacional. Prepotència.

La independència no és un canvi de bandera, sinó l'oportunitat de crear un nou model d'estat. De debò algú vol continuar formant part de l’estat espanyol?

8 comentaris:

  1. Si no fos per la monarquia, semblaria la pel·lícula BANANAS de Woody Allen.

    ResponElimina
  2. Ho pots dir mes alt, però no mes clar, no val la pena seguir amb algú que només t'estima per l'interés, no ens volen, i amb algú que no et vol, cal la pena estar amb ell?, millor tirar endavant, lliures i decidint el nostre futur. Felicitats pel teu Blog !!

    ResponElimina
  3. No ens volen, però tampoc no ens volen deixar marxar. Curiós !!
    Manel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Suposo que en el fons saben perfectament el pes de l'economia catalana!

      Elimina
  4. Crec sincerament que ja no és un problema d'espanyolisme i catalanisme. Ni tan sols un problema de dretes i esquerres. O de rics i pobres i de dependents i independents.
    És un problema de llibertats. Les llibertats estan en un seriós moment de risc de desaparèixer. Les llibertats s'enriqueixen amb la cultura, amb la varietat de cultures, i el intercanvi de cultures. Tres realitats que posen en perill aquella dependéncia que, alguns per interessos econòmics, i altres per por i ignorància, volen i necessiten perpetuar.
    El que està en joc ara és l'estat del benestar, perque hi ha qui no en treu prou profit. Hi ha massa classe mitjana, acostumats a viure per sobre de un nivell que mai hauriem d'haver assolit. Perque això posa en perill les classes altes.
    I això no ho poden permetre, els poders econòmics, que continuen en mans d'uns grapat. Barrejem l'església, els ultranacionalismes i la prevaricació amb tot això i tindrem quelcom massa semblant al moment històric anterior al cop d'estat del 36...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, en el fons el procés és una revolució en tota regla, perquè no només qüestiona l'estat espanyol, sinó una manera d'organitzar-nos que s'ha fet palès que és insostenible. És cert que un sol poble no pot canviar dinàmiques globals, però sí que volem tenir l'oportunitat de decidir per nosaltres si volem un nou model d'estat, si volem una democràcia participativa, si volem unes polítiques econòmiques que prioritzin les qüestions socials per sobre dels interessos de les oligarquies, si volem bastir una cultura oberta, integradora i amb capacitat de projecció. La independència és la possibilitat de començar de bell nou.

      Elimina