diumenge, 18 d’octubre del 2009

Correllengua al Guinardó

Sens dubte, el Correllengua és una de les iniciatives populars més reeixides a favor de la plena normalització del català: conferències, activitats infantils, exposicions, concerts... Més de 300 actes organitzats arreu dels Països Catalans l’avalen.

L’any 2006 vaig tenir l’honor (què voleu que us digui, va ser un autèntic honor, la veritat) d’escriure el manifest de la campanya, en una edició que va començar simbòlicament a quatre casals catalans d’arreu del món. I feia una mena d’emoció, sentir com el llegien a Buenos Aires, a San Diego, a Xangai o a Melbourne!

Tornant, però, a l’edició d’enguany, ahir vaig ser al Guinardó, a Barcelona, convidat per la CAL del barri per presentar-hi Tallers per la Llengua. L’afluència de públic va estar prou bé i les intervencions dels assistents van ser francament interessants. El bilingüisme, la manca de recursos per afrontar certes interaccions lingüístiques, l’acollida de les persones nouvingudes... I, en el fons, la preocupació per la situació del català i, més encara, un fort desig per assolir-ne la normalitat.

Actes com el Correllengua del Guinardó ajuden a reforçar la nostra autoestima, a fer-nos sentir poble, i és per aquest motiu que vull agrair als organitzadors que m’hi convidessin i, sobretot, felicitar-los per la feina feta. Cada Correllengua és un pas més cap a l’alliberament lingüístic i nacional.

2 comentaris:

  1. Ep!

    David, moltes gràcies per la xerrada d'ahir. Va ser molt interessant. Les persones amb qui vaig parlar els va agradar molt. Especialment per la manera clara, directa i desacomplexada d'exposar les idees. Espero que la iniciativa de Tallers per la Llengua creixi i pugueu arribar a molta més gent. Ànims i endavant!

    Marçal

    ResponElimina
  2. Sovint ens diuen que en aquestes trobades, sempre parlem per a convençuts. Potser és veritat, però quanta falta ens fa a uns i altres! per estar junts i sentir-nos forts, i també perquè 'convençut' no significa -automàticament- actiu i coherent. Bona feina!

    ResponElimina