dimecres, 23 de desembre del 2009

Contes amb valor afegit, de na Rosa Fité

Dedicar-se a explicar contes deu ser una de les millors feines que hi ha. Ho dic de debò: els contes tenen una màgia única, potser perquè estan a mig camí entre la tradició oral, bàsica per a la transmissió del coneixement i la cultura durant segles, i la literatura, la paraula escrita, perenne, constant. En certa manera, són l’equilibri perfecte entre Heràclit i Parmènides, el moviment i la permanència. I no només això, ja que, sovint, en èpoques de manca de llibertat d’expressió, els contes han estat també el recer del lliure pensament.

Per tot plegat, a Edicions 7dquatre ens fa molta il·lusió publicar el recull Contes amb valor afegit, de Rosa Fité, una mestra que va decidir deixar la docència per poder centrar-se en allò que més li agrada: explicar contes als més petits. Gràcies a l’acurada feina de selecció que ha fet Jeroni Oller, autor del pròleg, tenim la possibilitat de llegir alguns dels seus contes més representatius, tot gaudint d’una prosa amable, propera, que sap transmetre amb senzillesa històries de gran bellesa.
I si, després de llegir-lo, us vénen ganes de sentir com els explica, no ho dubteu: segur que la trobareu voltant per les comarques d’aquest petit país nostre, un país que es fa gran amb històries com les seves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada