dilluns, 30 d’abril del 2012

Surrealisme sadurninenc


Divendres passat vam presentar Ni ase ni bèstia en imatges a la Biblioteca Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní d’Anoia. La sala, si bé petita, era plena del tot! Montse Medall, regidora de cultura de l’Ajuntament, va obrir l’acte explicant que havia tingut una tarda política amb un toc absurd, d’aquell absurd que és un dels motors del llibre. Amb la meva intervenció vaig voler aclarir perquè m’agrada tant jugar amb l’absurd, amb el realisme fantàstic, amb el surrealisme: és una manera de qüestionar l’entorn i de donar-li un enfocament genuí i personal. És, per tant, una manera d’esdevenir lliures. I no pas com un simple joc, ans com una via per prendre consciència que podem incidir en la nostra societat, que podem fer la nostra aportació a la revolta col·lectiva. I la Neus, amb les imatges, va evidenciar, de nou, que totes les històries es poden reinterpretar. La delicadesa, el tacte exquisit de les seves fotografies, converteix els contes en quelcom completament diferent. Fins i tot a mi, que en sóc l’autor, va sorprendre’m la capacitat que té de fer-ne lectures molt més profundes que no pas les que n’havia fet jo inicialment. Fascinant. I alhora real, com aquella girafa que a mig acte vingué a asseure’s al nostre costat. La versemblança més tangible de l’inversemblant racional.

Nota: podeu llegir la notícia de l'acte al web de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia en aquest enllaç i al web de la Biblioteca en aquest altre enllaç.


4 comentaris:

  1. L'enhorabona per l'acte, va ser francament bonic!!!!!!!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Tot va sortir rodó.Una presentació acurada, que va comptar amb la participació interessant d´un auditori plenament identificat. Un acte per recordar i que a més m´estalvia una visita al Zoo.

    Manel

    ResponElimina
  3. Ostres! Quin apunt tant maco! M0agradat tant llegir-te ara, al bloc, com sentir-te presentar el llibre per la Mare de Déu de Montserrat!

    Gràcies!
    Neus

    ResponElimina
  4. M0agradat = M'ha agradat :P

    Neus

    ResponElimina