diumenge, 14 d’abril del 2013

República



Per la justícia social, pel benestar col·lectiu, per la redistribució de la riquesa, per les classes populars, pels nouvinguts. Pels drets de les persones, pels drets socials, pels drets nacionals. Per l’economia productiva, pel desenvolupament sostenible, pel territori. Per la separació de poders, per l’ètica política, pels valors compartits, per la democràcia participativa, pel dret a dir que no. Per la solidaritat internacional, per la pau. Per la llengua, per la cultura, per la identitat. Per l’anhel del poble, pel dret a decidir, per la independència. Pels Països Catalans.

Perquè som ciutadanes i ciutadans crítics, oberts, plurals. Perquè rebutgem el feixisme, la intolerància, la xenofòbia, el sexisme, el pensament únic. Perquè no passaran. Perquè la lluita dels nostres avis i àvies no va ser en va. Perquè creiem en la igualtat, l’equitat i la justícia. Perquè som i volem ser. Perquè hem fet de la utopia el nostre horitzó. Perquè som la revolta silenciosa. Perquè ens brillen els ulls. Perquè som lliures. Perquè som un sol poble. Perquè som República.

Nota: aquest és el text que vaig escriure per als amics d'Esquerra de Sabadell i que l'Anna Farriol va convertir en un quadre perquè fos lliurat al Servei Ciutadà d'Acolliment als Immigrants, al qual es va concedir el Premi al Foment dels Valors Republicans. Per cert, les JERC van atorgar el premi oposat, que anomenen Xaix, a Cuca Santos, regidora del PP i promotora dels recursos que posen en perill la immersió lingüística a l'escola. Precisament d'aquest tema vaig parlar-ne en l'entrevista que van fer-me a Ràdio Sabadell i que podeu sentir en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada