dijous, 4 de desembre del 2014

Les llistes úniques

Disculpeu-me, però no puc estar-me de dir-hi la meva.

Una llista realment unitària engrescaria d'allò més els convençuts, sí, i de ben segur que tota persona que tingués la independència com a prioritat política actual la votaria. D'acord. Però aquesta llista atrauria els indecisos? I atrauria els catalans -i són molts- que ja estan a favor de la independència, però per als quals aquesta no és la prioritat? Catalans que volen polítiques concretes i immediates per fer front a la crisi, l'atur, els desnonaments, la corrupció, la manca de democràcia real. Sí, ja sé que molts pensem que la independència és l'eina per buscar noves solucions a aquestes problemàtiques, però és possible que, en unes eleccions, una part important d'aquests catalans no es decantessin per la llista unitària, ans per alguna formació que els oferís respostes concretes a aquests temes. Conseqüència? La independència veuria reduït el seu suport electoral. I això no ens ho podem permetre.

A parer meu, l'única manera de no deixar escapar cap vot és que hi hagi diverses llistes independentistes, representants de les diferents sensibilitats ideològiques però, això sí, amb un programa compartit pel que fa a la manera de proclamar, construir i fer efectiva la independència. No seria una llista única. Serien llistes úniques. Úniques perquè serien les llistes que ens haurien de dur a la independència.

Ep, però facin el que facin els partits polítics, la nostra feina és seduir els indecisos. Una proposta concreta? Penseu en un indecís que conegueu i expliqueu-li per què la independència és l'única sortida per al país. Si tots els convençuts ho fem, hi serem més a prop.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada