dilluns, 5 de setembre del 2022

De novel·les i de contes

El Marc, un alumne de 2n d'ESO de l'Escola Industrial, ha llegit Les sabates esblanades i m'ha fet arribar aquesta entrevista. Gràcies, Marc!


1. A quina edat vas començar a escriure?

Recordo que de petit ja m'agradava escriure, però no vaig començar a publicar els primers articles fins que vaig tenir més de vint anys.

2. Què et va inspirar a fer aquest llibre?

L'Ajuntament m'havia demanat el primer capítol d'una història per a Seguint el fil, una iniciativa de foment de la lectura a les escoles i, en una de les trobades amb alumnes que hi havien participat, em van preguntar si continuaria la història. I d'aquí va sorgir la idea de Les sabates esblanades!

3. Per què tot comença i acaba al Vapor Buxeda?

Les fàbriques són el millor reflex del passat obrer de Sabadell, el motor que va fer créixer la ciutat. I, com que el Vapor Buxeda Vell és una antiga fàbrica tèxtil reconvertida en museu, un lloc on el passat es fa present, em va semblar el lloc ideal per començar i finalitzar la història.

4. Per què tota l'acció transcorre el 1919?

Quan vaig pensar que volia que els protagonistes viatgessin al passat, em va semblar adient fer-los retrocedir 100 anys exactes (el llibre es va publicar el 2019), ja que, a més a més, l'any 1919 va ser un any amb diversos fets històrics remarcables. Ah, i la Torre de l'Aigua estava acabada de construir!

5. Què et va inspirar per fer les pistes?

La veritat és que les vam anar trobant amb els protagonistes a mesura que anàvem avançant. Quan arribaven a un edifici, imaginava quin era el millor lloc on amagar-les!

6. Per què la Berta, que no té molta importància a la història, és la que troba el camí de tornada?

En una colla sempre hi ha qui xerra més i que és més discret, i potser sí que la Berta té aquest segon perfil. De tota manera, sempre que hi diu la seva demostra que és una persona molt espavilada, i per aquest motiu em va semblar més lògic que fos ella qui tregués l'entrellat de tot plegat.


Ah, i la Jess va llegir el conte El nostre, de La revolta de Cramòvia i altres contes, a la Nit de piano i poemes d'Altafulla!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada