dijous, 17 de gener del 2013

Curs per al Foment de l'Ús Interpersonal del Català a l'Empresa



Les empreses són un actor social de primer ordre i la seva influència depassa l’espai estrictament econòmic. Les condicions laborals dels treballadors, l’atenció als clients o l’actitud envers el medi ambient són exemples de la incidència que tenen en l’entorn en què desenvolupen l’activitat. I les pràctiques lingüístiques, també. Una empresa amb una gestió lingüística basada en el reconeixement explícit de les llengües dels territoris on duu a terme el seu negoci evidencia, també, un compromís social.

Reforçar l’ús del català en l’àmbit socioeconòmic és l’objectiu que ens hem fixat a Tallers per la Llengua. I és que el català, que ha tingut progressos notables en molts espais, encara està lluny de la normalitat en el sector empresarial. D’arguments per potenciar-ne l’ús n’hi ha a cabassos: un marc legal –si més no al Principat de Catalunya– que la reconeix com la llengua pròpia, oficial i d’ús preferent en determinats àmbits; l’existència d’un mercat potencial en català, fruit dels gairebé deu milions de parlants que té, i on la demanda de productes i serveis en aquesta llengua no para d’incrementar-se; o la possibilitat de cohesionar l’equip a l’entorn del català, permetent la plena integració social dels treballadors nouvinguts, una pràctica que, d’altra banda, pot ser inclosa en la Responsabilitat Social Corporativa de l’empresa. La llengua és, doncs, un factor de competitivitat als territoris de parla catalana.

El Curs per al Foment de l’Ús Interpersonal del Català a l’Empresa, amb nou hores de durada, serveix per mostrar el valor afegit del català, tant a la societat com a l’empresa, i per incrementar la predisposició dels treballadors a usar-la com a llengua d’interrelació. Pot sol·licitar-lo qualsevol empresa, independentment de la seva dimensió o del nombre de treballadors, i sense cap cost econòmic. Tallers per la Llengua treballem per ajustar els continguts, la metodologia i els objectius de cada curs a les necessitats reals de l’empresa, sempre amb la voluntat d’ajudar-la a reforçar l’ús que fa del català. Els més de 500 tallers que hem impartit a escoles, instituts, universitats, associacions de lleure, organitzacions educatives, entitats esportives, empreses, sindicats i administracions públiques ens avalen. Si hi esteu interessats, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a l’adreça gestio@tallers.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada