dilluns, 17 d’agost del 2009

Una exposició per saber-ho (quasi) tot, del català

L'exposició Realitat i vitalitat de la llengua catalana, promoguda per la FOLC i comissariada per en Jordi Solé i Camardons, és una molt bona iniciativa que permet entendre quina és la situació actual del català, bo i defugint tant interpretacions cofoïstes com derrotistes. L'exposició fa un breu repàs a la història de la llengua, mostra la realitat sociolingüística dels diversos territoris dels Països Catalans i evidencia la vitalitat que, malgrat segles de persecució, continua tenint el català, especialment en àmbits com la literatura, la música o les noves tecnologies. Adonar-nos que la nostra llengua no és tan petita -està entre el 2,5% de llengües més parlades del món- ens hauria de fer guanyar autoestima i, per tant, esperonar-nos a fer-ne un ús desacomplexat.

Així doncs, si l'exposició arriba al vostre poble o ciutat (podeu consultar-ne l'agenda al web de la FOLC), no us perdeu l'oportunitat de visitar-la. N'aprendreu molt. I si se us passa per alt, sempre podeu comprar el llibre "Realitat i vitalitat de la llengua catalana. Un itinerari per dir la realitat de la llengua dels Països Catalans", que acaba de publicar-se i en el qual s'amplien els continguts de l'exposició. Interessantíssim.

2 comentaris:

  1. Estic d'acord amb tot el que dius David! només afegiria que el 23 d'agost es presenta aquest llibre i s'informa sobe l'exposició a la UCE de Prada; el 4 de setembre es presenta a Organyà el llibre i l'expo en el marc de la jornada de les Homilies; l'11 de setembre miraré de presentar el llibre a Barcelona a la fira d'entitats; el 20 d'octubre presento llibre i expo a la biblioteca Pompeu Fabra de Mataró, etc. Us hi espero,
    Jordi Solé i Camardons

    ResponElimina
  2. Jordi, ja em contaras (si més no per correu-e) com han anat les presentacions. Un abraç,
    Cèsar Amiguet

    ResponElimina