dimecres, 10 de març del 2010

Descobrir el Vallès Occidental

La revista Descobrir Catalunya és una eina imprescindible per conèixer el país, tant per la qualitat dels reportatges com per la diversitat de propostes que s’hi poden trobar. No és gens estrany, per tant, que sigui una de les mes llegides en català.

Doncs bé, aprofitant que demanen als lectors que hi fem propostes, amb la Noelia vam enviar-los fa uns dies la carta que transcric tot seguit. La idea els devia semblar interessant, perquè l’han publicada en el número de març i, a més, diuen que en parlaran en una propera revista. Serà la nostra modesta aportació a la difusió del patrimoni cultural i natural del Vallès Occidental.

A Sant Llorenç Savall, i al peu del massís de Sant Llorenç del Munt, un dels espais naturals més apreciats a la comarca, hi ha el Marquet de les Roques, una casa palau on van viure a principis del segle passat els Oliver, industrials de Sabadell. La casa, construïda durant el Modernisme, és ara un modest museu dedicat al més cèlebre dels Oliver, el poeta Pere Quart. Ens ha semblat, doncs, que estaria bé parlar-ne a la vostra revista, ja que seria una bona manera de combinar un paisatge únic i massa sovint desconegut -rarament s'associa el Vallès Occidental a espais naturals espectaculars- amb un homenatge a un dels grans escriptors de la literatura catalana contemporània.

3 comentaris:

  1. Sí, el Marquet aquest m'agrada, hi he estat un parell de vegades... ;-)

    ResponElimina
  2. Enhorabona per aquesta idea.
    Així la gent podrà veure que com el Vallès no hi ha res.

    Àngels i Manel

    ResponElimina
  3. Així que ara us dediqueu a fer campanya de la pàtria de la "Meri"... mmm... Benne benne... ;)
    Muaks!!!!!!!!!!!

    Sandra

    ResponElimina