Gràcies al programa Autors a les aules de la Institució de les Lletres Catalanes avui he pogut anar a l'Escola Pia de Sabadell a parlar dels contes de Verba, non facta amb els alumnes de 1r d'ESO. I he de dir que m'ha fet una il·lusió especial que entre els estudiants n'hi hagi que volen ser escriptors. Sí, m'agrada aquest país que aposta per acostar la literatura a les escoles.
Dijous vam tenir tota una experiència. Vam dur el Paraules mogudes als alumnes d'ESO de l'institut Ramar de Sabadell. I per partida doble! Primer per a 1r i 2n i després per a 3r i 4t. I va ser fantàstic. Quina satisfacció, veure que es feien seus els contes i les cançons.
Ahir vam parlar de Sant Jordi i la paraula que vaig triar va ser rosa. Llibre ja l'havíem fet! I de fet, després de repassar tots els significats de la paraula, vaig anar a parar a la novel·la rosa i, de retruc, vaig poder parlar de llibres.
Presentar I si parlem català? a Sants, a la seu de la CAL, on vaig començar la militància lingüística. I, de cirereta, que hi assisteixi el germà de la Núria Feliu.
Anar a presentar El Monstre Joan a un poble de 50 habitants i que a la presentació del llibre hi vinguin 50 persones. Si continuo amb aquesta proporció, per presentar-lo a Barcelona em caldran uns quants estadis. Això de la literatura és pur rock and roll. Gràcies, Neus Arnan, per haver-m'hi convidat.
L'instant abans de començar l'espectacle. L'instant en què us presenten i sortiu a l'escenari. L'instant en què el teatre s'omple de somriures. Que bonic, ahir a Igualada. Que bonic, això de les paraules. Paraules mogudes.
Quan enredes un parell d'amics perquè vinguin a explicar El Monstre Joan dins del festival Vet Aquí Sabadell. Quan aquests amics són en Juli Fernàndez i la Carme Forcadell. Gràcies.
Ahir vam inaugurar el festival Vet Aquí Sabadell i ho vam fer amb el muntatge Cordialitat jocunda, dirigit per Jordi Fité i basat en textos de la Colla de Sabadell. Una bona manera de convertir la ciutat en la capital del conte.